T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Gülay Kanatlı Ortaokulu

"Wood is Good" eTwinning Projemiz

Kuruculuğunu Türkiye'den ve İtalya'dan bir okulun yaptığı  "Wood is Good" adlı uluslararası eTwinning projemiz başlıyor.Okulumuzdan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burcu ÖZDEMİR,öğrencileriyle projeye dahil olmuşlardır. Çalışmalarında proje ekibine ve kendilerine başarılar diliyoruz.  Türkiye'den 7, İtalya'dan 1, Polonya'dan 1, İspanya'dan 1, Portekiz'den 1 okulun yer aldığı bu proje ahşabın incelenmesi yoluyla sürdürülebilirlik konusunu ele alıyor: nereden geldiği, nasıl yapıldığı, nasıl kullanılabileceği (sanatta, teknolojide, mimaride vb.) ve hepsinden önemlisi nasıl yeniden kullanılıp geri dönüştürülebileceği. Amaçlar:

a.  öğrencilerin ahşabın zenginliğini tanımalarına yardımcı olmak;

 

b.  farklı iletişim dilleri ve doğrudan deneyimler kullanarak öğrencilerin çevreye saygı konusunda farkındalıklarını artırmak;

 

c.   öğrencilerin sürdürülebilirlik, özellikle döngüsel ekonomi konusunda yeterlilikler geliştirmelerini kolaylaştırmak.

 

Bu şekilde yabancı dil iletişim becerilerini ve iletişim ve ifade aracı olarak BİT kullanımını geliştirirler. İşbirliği ve ortak kültürel karşılaşmalar öğrencilerin ufkunu genişletecek ve projenin disiplinlerarası yapısı temel becerilerin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

 

 Öğretmenlerin İlk Tanışma Toplantısı 

 Codeweek Haftası Etkinliğimiz

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 27.03.2024 22:42 - Görüntülenme: 42
  Beğen | 0  kişi beğendi