ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Gülay Kanatlı Ortaokulu

SUSTAINABLE MATHEMATICS – SÜRDÜRÜLEBİLİR MATEMATİK

Kuruculuğunu okulumuzdan Rehber Öğretmen Ayşen Çalışır  ile Ürdün'den Nabeeha Altaleb- Hay Prince Hasan Mixed Primary School yaptığı "Sustainable Mathematics Sürdürülebilir Matematik" adlı uluslararası eTwinning projesi başlıyor. Ayrıca okulumuz Matematik Öğretmeni Şule Gül  öğretmenimiz de öğrencileriyle projeye dahil olmuşlardır. Çalışmalarında proje ekibine ve kendilerine başarılar diliyoruz.

Türkiye'den 10, Ürdün'den 2, okulun yer aldığı bu projede öğrenciler matematiği sadece okulda öğrenilen bir ders olmaktan çıkarıp, günlük hayatımızın bir parçası olduğunu öğrenecek, sürdürülebilir yaşam ve çevresel sürdürülebilirlik bağlamında disiplinler arası işbirliği de hedef alınarak yaratıcılıklarını da desteklemek amacıyla matematiksel düşünmelerinin gelişimi sağlanacaktır. Onlara yabancı bir ülkeden diğer öğrencilerle iletişim kurma ve yaşamları ve alışkanlıkları hakkında bir şeyler öğrenme imkanı verecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR:

1)Sürdürülebilir yaşam ve çevresel sürdürülebilirlik hakkında düşünüp matematik bilimiyle ilişkilendirerek yaratıcılıklarının gelişmesi/artması

2)Düşünebilen, üreten ve eleştirebilen bireyler yetiştirebilme, bireylerin bugün ve gelecekte karşılaşacağı sorunların çözümünde matematiksel düşünmelerini sağlayabilmek.

3)Ekoloji ve yaşadığı çevre üzerinde matematiğin oynadığı rolü anlayabilme ve teoride öğrendiği matematik bilgisini gerçek yaşamda kullanabilme becerisi geliştirme

4)Matematiğe karşı olan önyargıları kırmak, matematiğe olan ilgi ve sevgiyi geliştirmek /arttırmak.

5)Zihinsel becerilerinin, motivasyonlarının  ve olumlu davranışlarının gelişmesi/artması

6)Bilişim teknolojilerini etkili, verimli ve güvenli şekilde kullanabilmeleri

7)Sevgi, paylaşım ve sorumluluk duygularının gelişimi beklenmektedir.

8)Doğayla uyumlu yaşamayı öğreterek doğada hiçbir kaynağın sonsuz olmadığı ve kaynakların doğru kullanılması bilicini geliştirmek/arttırmak.

06-03-2023

Projemiz Kapsamında Yaptığımız Etkinliklerimiz